team

Even voorstellen: Outside Sales en Partner manager Amir Awizeh

Hard werken en een stap extra doen voor de ondernemer en adviseur. Dat is waar het salesteam van October voor staat. Eerder spraken we met Remco Bakker over zijn werk in het salesteam en zijn drijfveren. Dit keer stellen we Amir Awizeh voor.

Succesvol financieren van projecten van ondernemers

Het salesteam van October is een gedreven team van collega’s die hard werken om ervoor te zorgen dat ondernemers kunnen groeien. Amir: “Als Outside Sales en Partnership Manager bij October ben ik medeverantwoordelijk voor het succesvol financieren van projecten van ondernemers. Dat begint bij het ontvangen van aanvragen via onze partners, o.a. financieel adviseurs en accountants. Ik onderhoud nauw contact met de financieel adviseurs en begeleid onze kredietnemers door het aanvraagproces van October. Nadat ik de aanvraag heb gestructureerd en in onze financiële modellen heb verwerkt zet ik deze door naar mijn collega’s van het Credit-team. Samen met dit team zetten we een videocall op met de ondernemer en zijn adviseur. Hierna werkt een analist de aanvraag verder uit en maakt een voorstel voor de kredietnemer. Daarna is het aan mij om het voorstel om te zetten in een succesvolle financiering.”

Visie op financieren in de toekomst

“Voordat ik bij October kwam werkte ik als accountmanager voor het mkb bij ABN AMRO. Mijn taken daar waren het financieren en ondersteunen van de klanten uit mijn portefeuille in de sector ‘Leisure’ uit Midden Nederland. October kwam op mijn pad en tijdens mijn eerste gesprek met onze CEO Luuc Mannaerts spraken we over onze visie op financieren in de toekomst. Waar ik merkte dat er steeds minder focus was voor persoonlijke aandacht en maatwerk voor het mkb bij de bank, was dit mede door het gebruik van technologie iets waar bij October juist veel ruimte was. Dit was uiteindelijk de doorslaggevende factor voor mijn overstap naar October.“

Meer tijd voor de klant

Na een aantal jaar bij October merkt Amir een duidelijk verschil op met zijn tijd bij de bank. Amir: “Wat als eerst opvalt is de dynamiek van October. We spelen snel in op veranderingen in de markt zoals bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne, de beschikbaarheid van BMKB-C garantie en, nu we de lock downs achter ons hebben gelaten, het financieren van horeca ondernemingen. En we kijken vooruit. Zo zijn we nu ook bezig met het ontwikkelen van een model om de ESG-score van ondernemingen in kaart te brengen en verwerken dit in onze analyse. Er wordt binnen October hard gewerkt aan nieuwe mogelijkheden om ons te ondersteunen in de kredietanalyse. Zo houden wij meer tijd over voor de klant en kan ik ondernemers helpen met de volgende stap in hun onderneming.“

Een dag offline gaan 

Als liefhebber van technologie willen we natuurlijk weten welke technologie onmisbaar is voor Amir. “Het is wellicht cliché maar ik zou echt niet zonder mijn smartphone kunnen. Ik doe er alles mee; van betalen, mailen, spelen, nieuws lezen, beurzen volgen tot het huren van deelscooters en het gebruiken van tweefactor-verificatie voor het inloggen op de apps die ik gebruik. Het is lastig maar soms vind ik het lekker om even een dagje offline te zijn en mijn telefoon uit te laten. Dan gaat mijn volledige aandacht naar mijn vriendin en ons zoontje.”

Op zoek gaan naar de ‘ja’

En tot slot, willen we graag weten welke kernwaarde van October Amir het meest aanspreekt.

“Dat is de waarde ‘De klantervaring staat voorop’, en dat is ook waar ik het meest bij kan dragen. Als partnermanager ben ik het gezicht van October in de markt. Onze adviseurs en onze klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat ik snel en met de nodige aandacht een casus bekijk en altijd onderzoek of er bij een ‘nee’ nog alternatieven mogelijk zijn. Dat kan betekenen dat we een een lager financieringsbedrag voorstellen, een garantie inbouwen of de financiering stapelen bovenop een lease of factoringlijn. Dat kan namelijk bij October omdat wij geen pandrecht vestigen op de activa. Bij October noemen we dit op zoek gaan naar de ‘ja’.”