team

De gezichten achter October: Marc en Matthieu

Eerder introduceerden we Marie en Eugenio,  deze keer introduceren we twee nieuwe managers van ons bedrijf. We gaan in gesprek met twee van de gezichten achter October: Marc Sebag, Chief Underwriter en Recovery en Matthieu de Fréminville, Chief Inside Operations.

 

Vertel, wat doe je bij October?

Marc: “Ik ben de Chief Underwriter en Recovery voor alle October landen. Ik richt me op het ondersteunen van de krediet-, ops en investeerders teams met betrekking tot grote en complexe deals. Daarnaast ben ik ook de Chief Risk Officer voor Spanje.”

Matthieu: “Ik ben verantwoordelijk voor Inside Operations. Dit houdt in dat ik de interne tools beheer en processen aanpas om ervoor te zorgen dat alles vlot verloopt en dat ik het team kan voorzien van nuttige rapportering.”

Wat heb je gedaan voordat je bij October kwam?

Marc: “Ik heb het grootste deel van mijn professionele carrière doorgebracht bij internationale financiële organisaties, waaronder ING Bank , Rabobank , GE Capital  en CIT. Hier was ik voornamelijk betrokken bij het opstarten van business units met een focus op risico-gerelateerde activiteiten.”

Matthieu: “Ik heb in audit gezeten, bij een bank gewerkt en daarna consulting gedaan.”

Over welk aspect van je werk bent je het meest enthousiast?

Marc: “Het draait allemaal om interactie en coördinatie met mensen. Hiermee is het mogelijk om goede ideeën en initiatieven te benutten om de business snel te laten groeien op een ‘lean and mean’ wijze.”

Matthieu: “Data, mensen en tools.”

Wat zijn de 3 vaardigheden die je zeker nodig hebt in je rol?

Marc: “ Ten eerste is dat goed luisteren om ideeën uit het team te krijgen om processen en producten te verbeteren. Ten tweede is dat communicatie. Met de juiste communicatie maak je mensen bewust van wat we aan het doen zijn en krijg je ze aan boord voor nieuwe initiatieven. Tot slot is dat energie om op snelheid te zijn. Hierbij is een constante ‘waarom niet’ mindset van belang om het juiste productaanbod voor te stellen.“

Matthieu: “Ik zou zeggen: aanpassing, multitasking en een goed begrip van wat mensen doen en hoe ze dat doen. Technisch gezien gebruik ik veel verschillende tools, ik heb Salesforce admin on the job geleerd en ik ontwikkel de basis voor rapportage op SQL”

Wat betekent diversiteit en inclusie voor jou?

Marc: “Het gaat erom open te staan voor anderen, naar anderen te luisteren en mensen te respecteren. Door deze elementen te combineren haal je het beste uit iedereen en krijg je een hoog niveau van energie binnen het team. Het is een manier om mensen snel te laten groeien en gelukkig te maken met hun dagelijkse werkleven.”

Matthieu: “Het voelt als een legacy issue dat we al lang geleden hadden moeten oplossen. Ik ben geboren in ’85 en het lijkt erop dat we goede vooruitgang hebben geboekt als ik terugkijk naar de generatie van mijn ouders en ik hoop dat het niet iets is waar millennials over zullen praten omdat het dan geen issue meer zal zijn.”

Wat was je eerste contact met de digitale wereld?

Marc: “In 2000 ontwikkelden we met GE Capital en in 2010 met CIT een volledig geautomatiseerd proces voor het MKB met een “Time to Yes” voor kleine tickets in minder dan 1 minuut en financiering binnen 48 uur. Technologie voor kleine tickets is absoluut een belangrijke succesfactor.”

Matthieu: “Dat was op de middelbare school. Hier probeerde ik met Kazaa de laatste aflevering van een willekeurige serie te krijgen. En communiceerde ik met vrienden via ICQ. gedurende mijn loopbaan was October mijn eerste echte aanraking met de digitale wereld. Als consultant moest ik een ERP implementeren, dus het had wel iets met de tech wereld te maken.”

Welke impact zal technologie hebben op de sector in de komende jaren?

Marc: “Vanuit het oogpunt van beslissingsconsistentie en transparantie zal de impact enorm zijn.  Klanten zullen van bij het begin weten wat ze kunnen verwachten en hoe snel ze een offerte kunnen krijgen op een slimme manier.  Technologie is de enige manier om dit mogelijk te maken.”

Matthieu: “Ik ben geen voorstander van de gedachte dat  technologie de mens zal vervangen. Wel ben ik ervan overtuigd dat technologie ons in staat gaat stellen efficiënter te zijn en ons te concentreren op dingen die er echt toe doen.”

Wat doe je in je vrije tijd?

Marc: “Ik speel piano en dan improviseer ik graag. Wekelijks roeien en het spelen van tenniswedstrijden zijn mijn favoriete buitenactiviteiten. Tenslotte is op de bonne fooi reizen iets wat ik het liefste doe .”

Matthieu: “Ik heb het thuis vrij druk met 3 jonge kinderen maar ik hou van reizen en ik hou erg van fietsen.”

Wat voor werk zou je doen als je niet in Fintech zat?

Marc: “Het lanceren van nieuwe bedrijven met passie en energie is altijd mijn drijfveer geweest. Ik ben meer dan tevreden om te werken in de huidige omgeving die draait om het verkennen van nieuwe gebieden om traditionele dingen op een andere manier te doen. Buiten Fintech, zou het runnen van een hotel met dezelfde mindset iets kunnen zijn wat ik in de toekomst zou kunnen overwegen.”

Matthieu: “Ik weet het niet echt maar het zou hoogstwaarschijnlijk saai zijn.”