team

De gezichten achter October: Tejas en Christelle

Vorige keer introduceerden we Camille en Julien, dit keer introduceren we twee nieuwe managers van ons bedrijf. We gaan in gesprek met twee van de gezichten achter October. Tejas Sherkar, Head of Data en Christelle Yalap, Group Finance Director.

Vertel, wat doe je bij October? 

Tejas: “Als Head of Data ben ik verantwoordelijk voor het uitbouwen van Data Science en Analytics bij October. Dit zetten we in voor een goed onderbouwde besluitvorming voor kredietaanvragen. Ik ben een Energy Engineer van Indian Institute of Technology Bombay en een Applied Physics PhD van de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb 1,5 jaar als Data Scientist gewerkt bij Adyen in Amsterdam. Toen ik de kans kreeg om bij October aan de slag te gaan en het data team op te bouwen heb ik die kans gegrepen.”

Christelle: “Ik werk bij October als Group Finance Director. Mijn team is aan de ene kant verantwoordelijk voor het controleren van de financiële transacties, financiële rapportages en de boekhouding. Anderzijds verzorgen wij alle HR-activiteiten zoals salarisadministratie en werving van nieuwe collega’s.  Ik werk nauw samen met alle teams, CEO’s en externe leveranciers. Ik begeleid mijn team in hun werk en verbeter processen waar nodig. Ook zorg ik ervoor dat we alle vragen met betrekking tot juridische, fiscale, financiële en HR informatie beantwoorden. En we zorgen er uiteraard voor dat October in alle landen voldoet aan alle eisen binnen deze vakgebieden. Voordat ik bij October kwam, heb ik tijdens en na mijn studie gewerkt voor een Frans accountantskantoor. Daarna ben ik naar Londen verhuisd en heb ik Project Finance gedaan voor het Amerikaanse bedrijf Cerner in Frankrijk en Spanje. Daarna voor het Amerikaanse bedrijf Sungard, als Statutory Finance & Tax voor een deel van Europa. Na mijn terugkeer in Frankrijk werkte ik voor GE Power Conversion tot ik bij October in dienst trad.”

 

Over welke onderdelen van je werk ben je het meest enthousiast?

Tejas: “Het is een mooie uitdaging om op het raakvlak tussen business en technologie te staan en om businessvragen te vertalen naar data science-oplossingen. We werken samen met alle onderdelen van de business. Bijvoorbeeld voor een analytics vraagstuk vanuit de sales, credit of operations teams. Of het lanceren van een nieuwe machine learning  microservice.”

Christelle: “Ik ben erg nieuwsgierig en word graag uitgedaagd; daarom heb ik deze internationale rol. Deze omvat veel onderwerpen, zoals financiën, belastingen, boekhouding en HR. En dit doe ik in een continu veranderende omgeving. Bovendien is het voor mij het allerbelangrijkste om te werken met mensen die ik respecteer en waardeer.”

Welke drie vaardigheden zijn onmisbaar in jouw functie?

Tejas: “Dat is ten eerste creativiteit. Daar bedoel ik mee het in staat zijn om data te interpreteren, te manipuleren en er betekenis uit te halen, om deze vervolgens te gebruiken om voorspellende modellen te bouwen en business value te leveren. Ook kunnen onderzoeken is onmisbaar. Gecontroleerde experimenten opzetten en verschillende benaderingen en technieken uitproberen om daarmee te innoveren. Tot slot is het grotere plaatje kunnen zien een onmisbare vaardigheid. De grotere context van het project begrijpen, omdat data science niet in een vacuüm plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat de meeste projecten in productie gaan.”

Christelle: “Ik benoem de vereiste vaardigheden aan de hand van 3 eenvoudige citaten. Dat zijn ‘Teamwork maakt het mogelijk’‘Vandaag moeten we beter zijn dan gisteren’, en ‘Identificeer het probleem en focus op de oplossing’.”

Wat betekent diversiteit en inclusie voor jou?

Tejas: “Veerkracht in mijn team, het bedrijf en de gemeenschap.”

Christelle: “Voor een bedrijf zou ik het definiëren als het aannemen en promoveren van iemand voor zijn vaardigheden, kennis en denkwijze, zonder rekening te houden met fysieke criteria. Dit is een must voor bedrijven die willen presteren, bloeien en blijven bestaan.”

Hoe kwam je voor het eerst in contact met de digitale wereld?

Tejas: “Ik kwam al vroeg in aanraking met programmeren op de Engineering school, en hoewel ik er in het begin niet veel mee had, ben ik het uiteindelijk volledig gaan omarmen tijdens mijn stage in het buitenland en later als onderzoeker bij het uitvoeren van simulaties.”

Christelle: “Ik heb verschillende raakvlakken gehad met de digitale wereld; ik heb gewerkt voor Cerner, dat digitale oplossingen biedt aan ziekenhuizen; daarna bij Sungard dat digitale oplossingen biedt aan banken en verzekeringen. Bovendien zijn mijn broers ontwikkelaars en hebben ze hun eigen bedrijf, dus het was al een deel van mijn leven sinds ik volwassen ben.”

Hoe denk je dat de technologie de komende jaren de sector zal beïnvloeden?

Tejas: “Ik denk dat technologie helpt de processen in de financiële sector transparanter te maken. En dat het bedrijven in staat te stelt meer samen te werken.”

Christelle: “De wereld is zich er al van bewust dat technologie meer en meer een deel van ons leven wordt en begon al te veranderen. De coronacrisis heeft deze verandering aanzienlijk versneld. We kunnen zeggen dat de digitale wereld een van de winnaars is in dit spel en ik denk dat we aan het begin staan van het technologische tijdperk.”

Wat doe je in je vrije tijd?

Tejas: “Ik fiets graag op m’n racefiets en soms doe ik ook mee aan een wedstrijd. Daarnaast speel ik gitaar, lees boeken en luister naar muziek, meestal Rock.

Christelle: “Mijn vrije tijd breng ik door met mijn familie en vrienden: dineren, reizen, bezoeken en nieuwe dingen zien. Ik kan me nog steeds verbazen over de eenvoud en de schoonheid van de natuur.”

Wat voor werk zou je doen als je niet in Fintech zat?

Tejas: “In de Agritech of in de Energiewetenschappen, met focus op duurzame niet-exploitatie oplossingen.”

Christelle: “k heb geen specifieke baan of industrie waar ik voor zou werken. Wel heb ik 5 criteria waar een rol aan moet voldoen. Dit zijn een goede werkomgeving, geloof in de dienst of product van het bedrijf, de mogelijkheid om waarde toe te voegen aan het bedrijf, een uitdagende rol en tot slot flexibiliteit. Als mijn werk aan die vijf voorwaarden voldoet, maakt het niet uit wat de specifieke rol of bedrijfstak is. Dan ben ik er klaar voor! En zo ben ik bij October terechtgekomen.”